LETNÍ OVOCNÝ MOUČNÍK
Ingredience:
200 g bílé směsi freee
250 g bílé chlebové mouky freee
40 g rozpuštěného sádla
2 vejce
5 polévkových lžic moučkového cukru
špetka soli
300 ml vlažného mléka
1/2 kostky droždí
šťáva i kůra z půlky citronu
sezónní ovoce (ostružiny, rybíz,…)
Postup:
Smíchejte obě mouky.
Přidejte rozpuštěné sádlo, vejce, cukr a sůl.
Do vlažného mléka rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek.
Přidejte k ostatním surovinám, zamíchejte a přidejte citronovou šťávu i kůru.
Vymíchejte těsto, které nechejte přikryté potravinovou fólií kynout 30-40 min.
Během kynutí si připravte ovoce a plech vymažte sádlem.
Vykynuté těsto rozetřete na plech.
Ovoce rovnoměrně rozprostřete na těsto.
Pečte při 180 °C cca 30 min.
Posypte moučkovým cukrem.
Přejeme dobrou chuť!