ROLÁDA HARLEKÝN
Krém (pařížskou šlehačku) je třeba připravit den předem, pokud tedy nesáhnete po kupované. Ozdobeno je třezalku tečkovanou.
Přísady:
35 g žloutků
60 g bílků
100 g celých vajec
80 g cukru krupice
20 g invertního cukru nebo medu
45 g Freee směsi bílé bez lepku
30 g přírodního kakaa Dr. Oetker
Postup:
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru, pak postupně přidáme celá vejce. Šleháme při střední rychlosti do husté pěny.
Bílky s druhou polovinou cukru a medem vyšleháme do pevného sněhu.
Obě hmoty zlehka spojíme stěrkou a nakonec vmícháme prosátou mouku s kakaem.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na velký plech (42 x 35 cm).
Pečeme na 220° C asi 8 minut.
Po upečení překlopíme na lehce pomoučený pečicí papír, necháme zcela vychladnout
a teprve pak opatrně stáhneme papír, na kterém se roláda pekla, a stočíme.
Krém:
300 g smetany ke šlehání 33%
100 g hořké čokolády 55%
Smetanu zahřejeme pod bod varu, nalijeme na rozlámanou čokoládu a vymícháme do hladka.
Na krém položíme potravinovou fólii a dáme do lednice odležet do druhého dne.
Na dokončení:
150 až 200 g smetany ke šlehání 40%
cukrářská špička Wilton 1M
jedlé květy
….
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách https://vikendovepeceni.cz/2023/08/rolada-harlekyn/