ČOKOLÁDOVÝ BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK
Přísady:
2 větší banány (dobře rozmačkané)
2 vejce
120 g změklého másla
100 g (mletého) kokosového cukru
4 g kypřícího prášku do pečiva
20 g kakaa
110 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
kousky čokolády (dala jsem asi 50 g čokoládových peciček)
kousky vlašských ořechů (asi 50 g)
Postup:
Cukr s máslem vyšleháme do hladkého nadýchaného krému, postupně zašleháme vejce s banánem. Přidáme kakao, prosátou mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Nakonec zapracujeme kousky/pecičky čokolády a ořechy.
(Já jsem pekla ve vymazané a vysypané formě na srnčí hřbet.)
Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut (špejlí zkontrolujeme, zda je těsto upečené).
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách lateta.cz.