Freee Doves Farm


pernicky celiacek









PERNÍČKY OD MARKÉTKY

Přísady:
150 g medu
200 g cukru moučka
2 vejce
500 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
koření do perníku (můžete použít i kupované)
1 lžička sody
80 g másla

Postup:
Vejce+med+cukr utřeme, do mouky přidáme sodu + koření a smícháme. Postupně přidáváme do hmoty. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo.
Vypracované těsto necháme odležet 1 den v lednici.
Těsto vyválíme na tloušťku 2 mm. Před vložením do trouby potřeme perníčky vodou a po upečení rozšlehaným vajíčkem (vodu používáme, aby se perníčky při pečení nevysušovaly a zůstaly po upečení měkké).

Poleva na zdobení:
250 g cukru moučka (prosejeme, aby v polevě nebyly hrudky)
2 lžíce citronové šťávy
1 bílek
(nádobu se zbylou polevou zakrýváme vlhkou utěrkou, aby poleva před dalším použitím netuhla)