KOLÁČ S JOGURTEM A MERUŇKAMI
Přísady (na velký plech):
300 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
120 g mandlové mouky
(nebo 420 g Samokypřící směs bílá bez lepku)
180 g moučkového cukru
250 ml mléka
125 ml rostlinného oleje
2 vejce
4 g kypřícího prášku do pečiva
Jogurtová náplň:
500 g jogurtu min. 3,5 % tuku
90 g moučkového cukru
1 vejce
1 vanilkový pudink
1 KL vanilkového extraktu nebo pasty
450 g ovoce (skvělý byl i s jahodami)
Postup:
V míse krátce vyšleháme mléko, olej, vejce a cukr. Přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme.
3/4 těsta (cca 840 g) rozetřeme na plech s pečicím papírem.
Nalijeme jogurtovou náplň, pak přijde vrstva ovoce, a nakonec koláč pocákáme zbytkem těsta.
Pečeme na 160 °C asi 40 až 50 minut.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.