Freee Doves Farm


BUBLANINA 1

 

BUBLANINA

Přísady:
75 g másla
50 g moučkového cukru
2 žloutky
citronová kůra
120 ml mléka
200 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
2 bílky
50 g pískového cukru
25 g másla na vymazání formy
300 g ovoce (použila jsem ostružiny a červený rybíz)

Postup:
- vyšleháme máslo s moučkovým cukrem
- přidáme žloutky s citronovou kůrou
- za přilévání mléka přisypáváme mouku
- nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a pískového cukru
- hmotu rozetřeme do formy vymazané máslem a vysypané Freee rýžovou moukou
- povrch posypeme ovocem
- pečeme při 180 °C
- bublaninu necháme trochu vychládnout a vlahou ji vyklopíme na podnos
- povrch cukrujeme a podáváme
- můžeme polít ovocným sirupem