MEDOVÉ KRÉMEŠE
Přísady:
240 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
95 g moučkového cukru
45 g másla pokojové teploty
30 g medu
1 vejce
1 žloutek
Postup:
Vypracované těsto jsem dala na 2 hodiny do lednice. Z vyváleného těsta jsem vykrájela kolečka o průměru 5 cm, pekla jsem na 180 °C (dokud nezezlátly).
Krém:
400 ml plnotučného mléka
1 balení Zlatého klasu Dr. Oetker
1 žloutek
75 g cukru krupice
100 až 125 g másla pokojové teploty
Ve 100 ml mléka rozmícháme Zlatý klas a žloutek. Zbývající mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vlijeme zbytek, snížíme teplotu a 2 minuty povaříme. Odstavíme, ihned vmícháme cukr. Jakmile pudink zchladne, přidáme máslo a vyšleháme.
Šlehačka (lze připravit s nebo bez ztužovače):
250 ml smetany ke šlehání 33%
20 g vanilkového cukru
1 ztužovač šlehačky Dr. Oetker
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.