JABLKOVO – MRKVOVÝ CUPCAKE
Přísady (na 26 ks):
300 g jablíček (nastrouhaných)
80 g mrkve (nastrouhané)
80 g oleje
120 g cukru moučka (nebo jiného sladidla)
1 vanilkový cukr Dr.Oetker
3 celá vejce
300 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
1 lžička mleté skořice
Náplň:
250 g tvarohu Moravia
100 g másla Moravia
100 g zakysané smetany (bez škrobů)
1 lžíce cukru moučka (medu)
V míse vyšleháme tvaroh, sladidlo, zakysanou smetanu a máslo v jemný krém. Tímto krémem pak zdobíme povrch dortíků.
Náplň bez mléka:
1 plechovka kokosového mléka
4 lžíce javorového (nebo jiného) sirupu
½ sáčku vanilkového cukru
Plechovku kokosového mléka vložíme přes noc do chladničky. Nahoře zůstane vysoká vrstva tuhého kokosového krému, který všechen vybereme do mísy a vyšleháme s ostatními surovinami na přípravu náplně. Okamžitě po vyšlehání vložíme krém do zdobicího sáčku a zdobíme tím dortíky. Nazdobené cupcake vložíme do chladničky.
Postup:
V míse vyšleháme celá vejce s vanilkovým a moučkovým cukrem do pěny.
Do nastrouhané mrkve nalijeme olej, přidáme nastrouhaná jablíčka promíchaná se skořicí. Do vyšlehané vaječné směsi střídavě opatrně přimícháváme mouku, jablíčka a mrkev s olejem. Touto směsí plníme do poloviny košíčky na muffiny a pečeme při 180 °C do světle růžova.
Po vychladnutí zdobíme krémem, který si můžeme připravit buď z tvarohu, nebo z kokosového mléka.
Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.