Freee Doves Farm


ZVIN Z POMAZNKOVHO MSLA 1


ZÁVIN Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA

Přísady:

250 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
3 g kypřícího prášku do pečiva
200 g pomazánkového másla (např. Choceňské)
50 ml smetany ke šlehání (nebo mléka)
špetka soli
vejce + 1 PL mléka na potření

Meruňková/broskvová náplň:
čerstvé nebo kompotované ovoce
50–100 g bezlepkových sušenek
80–100 g cukru krupice
12 g vanilkového cukru

Postup:
Mouku s práškem do pečiva prosejeme, přidáme pomazánkové máslo, smetanu (nebo mléko), sůl a vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho 60 minut odpočinout v lednici.
Rozdělíme na 2 nebo 3 části, z každé vyválíme plát asi 4 mm silný.
Nejprve těsto posypeme drcenými sušenkami, naskládáme ovoce (nakrájené na silnější pláty), pocukrujeme. Před pečením závin potřeme rozšlehaným vejcem.
Pekla jsem na 180° až 190 °C cca 30 minut.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.