MEDOVÝ KRÉMEŠ
Přísady:
250 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku (+ Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku na případné podsypávání)
100 g práškového cukru
50 g másla
2 lžíce rumu
1 lžíce medu
1 celé vejce
1 žloutek
Postup:
Vypracujeme těsto, které rozdělíme na polovinu a vyválíme na dva tenké pláty.
Pečeme na pečícím papíře při 160°C. Rychle se peče, proto troubu hlídáme.
Těsto válíme přímo na papíře, na kterém se bude péct.
Krém:
1 l mléka
2 lžíce Freee Doves Farm Rýžová mouka bez lepku
2 zlaté klasy
3–4 žloutky
- uvaříme hustý pudink
250 g másla
150 g práškového cukru
- vyšleháme do pěny a smícháme se studeným pudinkem
- krém natřeme na upečený plát
Šlehačka:
3 šlehačky
2–3 vanilkové cukry
1 ztužovač šlehačky
- vyšleháme a natřeme na krém.
Na šlehačku položíme druhý plát a vrch můžeme posypat cukrem.
Před krájením necháme 2–3 hodiny odležet v ledničce.