Perníkové muffiny s hruškami
Na 16 větších muffinů:
140 g Freee Samokypřící směs bílá
40 g mandlové mouky
(nebo 180 g Freee Samokypřící směs bílá )
2 větší vejce
180 g třtinového cukru (původně 280 g)
150 ml plnotučného mléka (pokojové teploty)
100 g másla (rozpuštěného a vychladlého)
3 g mleté skořice
3 g mletého badyánu
2 g mletého zázvoru
1 KL perníkového koření (lze vynechat)
4 g kypřícího prášku do pečiva
2 PL hruškových povidel/marmelády (cca 70 g)
2 hrušky
Postup:
Napřed si zkaramelizujte hrušky (v receptu se do těsta dávají kousky čerstvých hrušek):
V kastrůlku rozehřejte máslo (20 g) s třtinovým cukrem (50 g), jakmile zezlátne, přidejte nakrájené hrušky, 2 PL vody, 1 KL vanilkové pasty a asi 5 minut duste.
Vodu slijte a nechte vychladnout.
Vejce s cukrem vyšlehejte, přidejte mléko a zamíchejte.
Do vaječné směsi po částech vmíchejte suché ingredience, vlažné máslo a nakonec povidla.
Do papírových košíčků dejte 2 PL těsta, hrušky a zalijte opět těstem.
Dejte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte asi 30 až 40 minut (špejlí zkontrolujeme, zda je těsto upečené).
...
Za recept děkujeme @bezlepkove_pecenicko