Freee Doves Farm


 donuts2

 

Rychlé donuty do formy či donutovače

Recept bez lepku a laktózy:

3 vejce M
2 pol. lžíce krupicového cukru + 1 cukr s pravou vanilkou
1 pol. lžíce citronové kůry
Špetka soli
1 pol. lžíce řepkového oleje
3 pol. lžíce Tuzemáku
250 g (2 balení Lipánka bez laktózy)
5 pol. lžic pomerančové limonády (nebo doma namíchané šťávy s minerálkou či sladší Cider)
250 g Free bílá směs samokypřící
Silikonová forma na donuty nebo waflovač

1. Troubu předehřejeme na 180°C. Vejce vyšleháme s cukry do světle žluté pěny, přidáme sůl, citrónovou kůru, přidáme rum, prošleháme, přidáme olej a Lipánky, prošleháme. Nakonec přidáme perlivý nápoj (limonádu nebo minerálku se šťávou). Jen krátce prošleháme (pár pulsů). Nakonec přimícháme samokypřící mouku až vznikne tekuté nadýchané těsto.

2. Těsto polévkovou lžící plníme kroužky ve formě - do 2/3. Stačí jedna vrstva (pokud chcete donutky proříznout a plnit – je možné vrstvy dvě na sebe.

3. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 12-15 minut velké a tak 7 minut mini donutky. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě na mřížce a pak opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Poléváme hořkou čokoládou nebo hotovými polevami – např cukrová od Dr. Oetkera apod., zdobíme posekanými oříšky, sušeným ovocem či cukrovým bezlepkovým zdobením. Můžeme proříznout velké donuty a plnit povidly či oříškovou pomazánkou apod…

….


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách:Radčiny kuchařky bez lepku