VELIKONOČNÍ ROLÁDA
Velikonoční zajíčci:
4 vejce
50 g moučkového cukru
1 PL oleje
50 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
3 g kypřicího prášku do pečiva
8 g kakaa
2 g perníkového koření
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ze žloutků s cukrem světlou pěnu. Přidáme lžíci oleje, prosátou mouku s kakaem, a nakonec opatrně vmícháme sníh
Pečeme na 180 °C asi 15 minut.
Kakaová roláda:
4 vejce
100 g cukru krupice
80 g Freee Směsi bílé bez lepku
10 g kakaa
špetka soli
pomerančová kůra Dr. Oetker (dle chuti)
Vejce s cukrem začneme šlehat na střední výkon, jakmile se začne rozpouštět cukr, přidáme pomerančovou kůru a špetku soli, zvýšíme otáčky a šleháme asi 8 až 10 minut do husté pěny. Vmícháme prosátou mouku. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečicím papírem. Pečeme na 220 °C asi 6 minut. Po vytažení z trouby ihned překlopíme na čistý pečicí papír (posypaný moučkovým cukrem) a necháme zcela vychladnout na mřížce. (Papír sloupneme, až budeme plnit.)
Na krém jsem vyšlehala 250 g mascarpone s 250 g smetany ke šlehání a asi 80 g moučkového cukru. Zajíčky jsem k sobě slepila rozpuštěnou čokoládou.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://moncafeblog.blogspot.com/.../velikonocni-zajicci...
https://www.apetitonline.cz/recept/malinova-rolada