PEČENÉ ČOKOLÁDOVÉ DONUTY S MALINAMI
Přísady:
2 vejce velikosti M (tj. 53 až 63 g)
180 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
30 g kakaa
120 ml javorového sirupu (asi 170 g)
150 ml plnotučného mléka
5 g kypřicího prášku do pečiva
2 g soli
1 PL řepkového oleje
2 hrsti čerstvých nakrájených malin
Na dozdobení:
tmavá a bílá čokoláda
čerstvé a lyofilizované maliny
jedlé květy
kokos (strouhaný/plátky/kokosové kostky v čokoládě)
Postup:
V jedné míse smícháme vejce se sirupem, mlékem a olejem. V druhé míse smícháme všechny suché ingredience (kakao prosejeme). Sypkou směs po částech zapracujeme do tekuté směsi, nakonec vmícháme nakrájené čerstvé maliny.
Pečeme ve formě na donuty v troubě předehřáté na 175 °C asi 20 minut.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://www.gustoacademy.cz/.../cokoladove-donuty-s-malinami