MERUŇKOVÉ ŘEZY MROŽ
Na korpus:
160 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
40 g kukuřičné polohrubé mouky
(nebo 200 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku)
5 vajec
200 g cukru krupice
6 g kypřícího prášku do pečiva
100 ml oleje
2 PL horké vody
Náplň:
750 g meruněk
2 meruňkové pudinky Amylon
150 g moučkového cukru
200 g másla
Postup:
Plech vymažeme a vysypeme (použila jsem hluboký plech 36 x 25 cm).
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, po lžících zašleháme horkou vodu. Pak střídavě zašleháme mouku s práškem do pečiva a olej. Nakonec vmícháme pevný sníh.
Korpus se měl péct na 180 °C 20-30 minut.
Náplň připravíme z rozmixovaného ovoce, do kterého vmícháme pudinkový prášek a povaříme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Máslo s cukrem vyšleháme, pak po částech zašleháme meruňkovou hmotu. VŠECHNY SUROVINY MUSÍ MÍT STEJNOU TEPLOTU.
Na polevu jsem rozpustila 4 tyčinky Ledové kaštany s 1 lžící oleje.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala ve skupině Kuchařka pro dceru a na stránkách toprecepty.cz (Jahodové řezy Mrož)