ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES
Přísady:
120 g Freee Směs bílá bez lepku
2 velká vejce
70 g cukru krupice
50 g třtinového cukru
75 g másla
30 ml vody
1 KL rozpustné kávy
150 g hořké čokolády 55 % - 60%
1/4 KL jedlé sody
1 g soli
50 g čokoládových peciček
Postup:
Do rendlíku dáme oba cukry, máslo, vodu a kávu a za stálého míchání při střední teplotě přivedeme k varu. Stáhneme z plotny, přidáme 150 g čokolády a mícháme do úplného rozpuštění.
Vejce vyšleháme do husté pěny (cca 3 minuty).
Do vaječné směsi po částech vmícháme čokoládovou hmotu, dobře promícháme, přidáme prosátou mouku s jedlou sodou a špetkou soli, zase promícháme.
Nakonec vsypeme čokoládové pecičky.
Pečeme na 165 °C zhruba 25 až 30 minut (podle velikosti formy), hlídejte, ať nepřepečete.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala u Míši Landové.