MRAMOROVÉ ŘEZY
Přísady:
6 vajec (zvlášť bílky a žloutky)
100 g cukru krupice
100 g Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
30 g oleje
3 lžíce černého kakaa Dr. Oetker (do poloviny těsta)
Krém:
100 g másla Moravia (bezmléčný nebo bezlaktózový tuk)
500 g tvarohu Moravia v alobalu (kokosová smetana nebo bezlaktózový tvaroh)
3 lžíce medu nebo 80 g cukru
100 g šlehaného podmáslí Moravia (při alergii na mléčnou složku nebo bezlaktózové intoleranci přidáme rostlinnou smetanu)
Rozvar:
230 g třešní
100 g červeného rybízu (ovoce může být mražené)
80 g cukru krystal
voda do 500 ml (dle potřeby)
1 vanilkový pudink Dr. Oetker
Postup:
Žloutky ušleháme s olejem. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh spojíme se žloutkovou pěnou, a nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku.
Těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho dílu přimícháme prosáté černé kakao.
Plech (28 cm x 42 cm) vyložíme pečícím papírem a hmotu na něj rovnoměrně nalíváme střídavě světlou hmotu a tmavou hmotu.
Ihned vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 ° C.
Mezitím si připravíme tvarohový krém. Vyšleháme máslo, tvarohy, podmáslí a sladidla dle chuti v jemný krém.
Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme tvarohový krém.
Krém zalijeme ovocnou želatinou, kterou si připravíme následovně:
V hrnci rozvaříme třešně a rybíz s cukrem, jen do rozpuštění. Poté ponorným mixérem vymixujeme a přes jemné sítko přecedíme.
Do ovocného rozvaru dolijeme tolik vody, aby celkový obsah ovocného rozvaru byl 500 ml.
Ve trošce vody rozmícháme pudinkový prášek, který nalijeme do vařícího rozvaru. Mírně vaříme (cca 3 minuty). Jakmile vychladne, nalijeme na tvarohový krém. Vychladíme v lednici.
Recept si můžete prohlédnout zde:
https://youtu.be/sv6OUmFAvbw
Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.