KINDER ŘEZY
Přísady (korpus):
5 vajec
125 g cukru krupice
25 g másla
25 g kakaového prášku
100 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
špetku soli
Náplň:
500 g mascarpone
200 g smetany ke šlehání
5 PL medu (cca 165 g)
Postup:
Před pečením vyndáme z lednice mascarpone a šlehačku, aby měly pokojovou teplotu (než začneme připravovat krém).
Rozpustíme máslo. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny (šlehat na nejnižší až střední výkon), poté pomalu přilejeme a zašleháme máslo. Nakonec vmícháme mouku se solí a kakaem.
Hned jak se mouka zapracuje (nemíchat déle, těsto by ztratilo objem) rozetřeme těsto na plech (o rozměrech 40 x 35 cm) vyložený pečicím papírem a pečeme na 160 °C cca 15 minut.
Poté pootevřeme troubu, necháme 5 minut ve vypnuté troubě, poté plech s korpusem vyjmeme a necháme zchladnout.
Korpus rozkrojíme na dvě poloviny. Jednu polovinu otočíme spodní stranou nahoru a naneseme krém. Přiklopíme druhou polovinou tak, aby byla spodní strana na krému. Uložíme do lednice do druhého dne, aby se rozležel. Poté nakrájíme na řezy.
Krém připravíme šleháním tří surovin pokojové teploty. Nejdřív promícháme mascarpone s medem metličkou (v míse nebo robotu). Přilijeme smetanu a šleháme do hustého krému (je to během chvilky).
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.