HRNKOVÝ TVAROHÁČEK
Přísady:
5 žloutků
1 hrnek (250 ml) pískového cukru
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
2 hrnky Freee Doves Farm Samokypřící směs bílá bez lepku
1 vanilkový cukr
špetka soli
Náplň:
3 vaničkové tvarohy
1 hrnek pískového cukru
2 vanilkové cukry
kůra z jednoho citronu
1 vanilkový pudink (prášek)
sníh z 5 bílků
Postup:
Žloutky s cukry vyšleháme s postupným přiléváním mléka do pěny, zašleháme olej a pak do směsi vmícháme sůl a mouku. Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme při 180 °C.
Z bílků a cukrů vyšleháme tuhý sníh. Smícháme tvarohy, citronovou kůru a vanilkový puding a poté vmícháme i vyšlehaný sníh. Náplň naneseme na upečenou polovinu těsta a zalijeme druhou polovinou těsta. Pečeme dalších cca 30 minut.
Po vychladnutí pocukrujeme a krájíme.