Freee Doves Farm


biskupsoechy

Biskupský chlebíček z bílků s ořechy

Na jaře můžeme zdobit květy šeříku, na podzim ořechy

1 celé vejce
6 bílků (180 g)
180 g moučkového cukru
160 g Freee samokypřící směs bílá bez lepku
70 g másla
50 g kandovaného ovoce
40 g vlašských ořechů/loupaných mandlí
35 g rozinek
30 g čokolády


Máslo rozpustíme a necháme zchládnout.
Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou (např. kokosovou).
Bílky se špetkou soli vyšleháme (na nejvyšší otáčky) v tuhý sníh.
Pak snížíme otáčky na polovinu a zašleháme žloutek, mouku s práškem do pečiva a máslo, to lijeme tenkým pramínkem.
Stěrkou vmícháme nasekané ořechy a čokoládu, kandované ovoce a rozinky (nakrájené).
Pečeme na 180° C asi 40 minut (kontrola špejlí). Po vytažení z trouby necháme asi 20 minut chládnout ve formě, pak vyklopíme na mřížku.

….


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové bezlepkove.com