ANDĚLSKY NADÝCHANÝ PERNÍK
3 hrnky Freee samokypřící směs bílá bez lepku
2 hrnky plnotučného mléka
1 hrnek oleje
1,5 hrnku cukru krupice
1 balíček čokoládového pudinkového prášku
2 vejce velikosti M
1 prášek do perníku
0,5 kypřicí prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 PL kakaa
3 PL povidel/marmelády
1 KL mleté skořice
1 hrst sekaných vlašských ořechů
V jedné míse smícháme všechny suché ingredience, ve druhé metličkou prošleháme vejce, mléko, olej a povidla/marmeládu.
Tekutou směs vmícháme do sypkých surovin.
Těsto vylijeme na velký hluboký plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě
(175 až 180° C) asi 30 až 40 minut (kontrola špejlí).
….
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách:Toprecepty.cz