KOKOSOVÉ KOSTKY
Přísady (korpus):
260 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
125 g změklého másla
180 g cukru krupice
1 PL vanilkového cukru
3 vejce
125 g mléka
6 g kypřicího prášku do pečiva (původně 12 g)
Na glazuru:
480 g moučkového cukru
25 g kakaa
25 másla
150 g vroucí vody
Rada č. 1: Všechny suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu.
Rada č. 2: Nakrájené kostky odložíme na chvilku DO MRAZÁKU! Usnadní nám to namáčení v glazuře. Já jsem navíc do každé kokosové kostky vrazila párátko, čímž se mi s kostkou dobře manipulovalo, na druhou stranu mi tou dírkou zatekla glazura.
Rada č. 3: Při přípravě glazury NEUBÍRAT moučkový cukr (jinak neztuhne).
Plech o rozměrech 25 x 35 cm lehce vytřeme olejem a vyložíme pečicím papírem.
Máslo s oběma cukry třeme asi 12 minut, pak po jednom zašleháme celá vejce. Mouku s práškem do pečiva a mléko zapracujeme natřikrát.
Pečeme na 170 °C asi 25 až 30 minut. Necháme vychladnout na mřížce. Korpus rozkrájíme na kostky 5 x 5 cm. Pokud chceme, korpus prořízneme a namažeme pikantní marmeládou. Dáme vychladit do mrazáku.
Mezitím si připravíme glazuru: prosejeme moučkový cukr s kakaem, přidáme na kostičky nakrájené máslo a nalijeme vroucí vodu. Metličkou vymícháme do hladka.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách
https://www.instagram.com/p/Cz81NlZs5ze/?igsh=MXhicjd3anZubXc5bA==