Freee Doves Farm


rychle bulky bez kynuti









PROTEINOVÝ CHLÉB S VLÁKNINOU A MLADÝM ŠPENÁTEM

Přísady:
3 lžíce (15 g) psylia
3 lžíce (30 g) lněného semínka – lze nahradit i mletým chia semínkem, lněné je vhodnější
250 g tvarohu ve vaničce
3 lžíce vody
2 vejce
1,5 lžíce olivového oleje
1 lžička octu
140 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
1 lžička drceného kmínu
1/4 lžičky sody
1 prášek do pečiva
3/4 lžičky soli
50 g čerstvého baby špenátu

Postup:

- psyllium a len si umeleme nejlépe na el. mlýnku na kávu
- do nádoby dáme tvaroh, vodu, olej, vejce, špenát a dobře promícháme
- do vzniklé hmoty přisypeme suché ingredience
- zpracujeme v kompaktní hmotu (příp. přidáme trochu vody)
- vzniklé těsto necháme chvíli odstát a následně rozdělíme na 6 částí
- z každé části mokrýma rukama vytvarujeme bulku, kterou posypeme semínky či kmínem
- přendáme na plech vyložený pečícím papírem
- pečeme při 180 °C

 Pokud si přejeme upéci chlebík, vytvoříme mokrýma rukama bochníček a dáme na plech, nebo dáme těsto do pečící formy.