Freee Doves Farm


126805582 4683714848368506 4121273692882639407 o












CHLÉB S JABLKEM

Přísady:
520 ml teplé vody
1 menší jablíčko (oloupané a nastrouhané najemno)
4 g rozemleté psyllium (pokud nemáte nevadí)
250 g Freee Chlebová směs bílá bez lepku
250 g Freee Chlebová směs tmavá bez lepku
2 čj soli
2 pl olivového oleje
2 čj sušené droždí
1 čj octa (někdy dám ocet, někdy ne - na fotce je chléb bez)

Postup:

Vše řádně promícháme v robotu min. 5 min, zkontrolujeme lžičkou, zda je těsto promíchané i na spodku, poté těsto vylijeme do formy (předem vymazané olejem) a necháme 45 min. pod utěrkou (či potravinovou fólií nakynout).

Troubu dáme na 200 °C vložím chléb, který předtím postříkáme vodu (někdo dává misku s vodou do trouby – není třeba) na tuto teplotu pečeme 15 min.

Troubu snížíme na 190 °C a peču přesně 45 min., občas chléb pokropíme. 5 min před vytáhnutím chleba, chléb vyklopíme z formy a vrátíme zpět na 10 min dopečení bez formy.

Chléb necháme vychladnout na mřížce, poklepem můžete zkontrolovat, zda je chléb hotový (pokud se ozývá dutý zvuk, je to v pořádku), doporučuji opravdu krájet chléb až je vychladnutý.


Za recept děkujeme Veronice Danger.