Freee Doves Farm


rum02

RUMOVÉ PERNÍČKY S MARCIPÁNEM

Těsto si připravte den předem. 

200 g Freee směs bílá bez lepku
200 g Freee směs bílá chlebová
160 g moučkového cukru
1 KL jedlé sody (3 g)
1 sáček Kypřicího prášku do perníku
1 KL perníkového koření
10 g kakaa
2 vejce
120 g medu
2 KL citronové kůry
60 g másla
250 g marcipánu (cca)

 Ze všech surovin (kromě marcipánu) vypracujeme těsto,
které necháme přes noc odpočinout v chladu.
Na lehce pomoučeném vále znovu propracujeme a vyválíme plát silný cca 5 mm.
Z něho vykrajujeme kolečka o průměru cca 3 cm, do každého dáme kousek marcipánu,
zabalíme ( zakoulíme v dlaních ) a dáme na plech s pečicím papírem.
Pečou se na 180° C asi 15 minut (od 12. minuty hlídejte).
PO UPEČENÍ NECHAT CHVILKU ZCHLÁDNOUT, jakmile je budete moct chytnout do ruky, namáčíme (rum - moučkový cukr - rum).
Do druhého dne se odleží a jsou mňamózní.

 ….


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách:apetitonline