BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK Z BÍLKŮ
Přísady:
1 celé vejce
6 bílků (180 g)
180 g moučkového cukru
160 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
70 g másla
50 g kandovaného ovoce
40 g loupaných mandlí
35 g rozinek
30 g čokolády
Postup:
Máslo rozpustíme a necháme zchladnout.
Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Bílky se špetkou soli vyšleháme (na nejvyšší otáčky) v tuhý sníh. Pak snížíme otáčky na polovinu a zašleháme žloutek, mouku s práškem do pečiva a máslo, to lijeme tenkým pramínkem.
Stěrkou vmícháme nasekané mandle a čokoládu, kandované ovoce a rozinky (pokrájené).
Pečeme na 180 °C asi 40 minut (kontrolujeme špejlí). Po vytažení z trouby necháme asi 20 minut chladnout ve formě, pak vyklopíme na mřížku.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách pradobroty.cz