GRANKO ROLÁDA
Přísady:
5 vajec
4 PL cukru krupice (60 g)
1 PL kakaa (8 g)
5 PL Freee Samokypřící směs bílá bez lepku (50 g)
3 PL (vrchovaté) Granka (40 g)
5 PL oleje
špetka soli
špetka kypřícího prášku do pečiva
Postup:
Vejce s cukrem vyšleháme do husté, světlé pěny, pak postupně přidáváme olej a sypké suroviny.
Těsto vylejeme na plech s pečicím papírem a pečeme na 190° C cca 12 minut.
Po vytažení z trouby nechám chvilku vychladnout, nachystám si čistý pečicí papír, posypu ho moučkovým cukrem a upečenou roládu na něj překlopím. Pak opatrně "sloupnu" papír, na kterém se pekla, a sroluju.
Vychladlou roládu můžete naplnit ušlehanou šlehačkou, já jsem použila stejný krém jako u rakviček.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.