SVĚŽÍ OVOCNÝ DORT
Přísady:
3 vejce
60 g bílé Freee Chlebová směs bílá bez lepku
60 g Freee Směs bílá bez lepku
120 g krystalového cukru
3 lžíce oleje
špetka soli
Dále si připravíme:
vanilkový pudink (vše z čeho se připravuje)
meruňkovou marmeládu
bobulové ovoce (mražené scezené ze šťávy nebo čerstvé)
želé (viz recept na sáčku)
Postup:
Bílky ušleháme s cukrem do hodně pevného sněhu, do kterého postupně přidáváme žloutek po žloutku a olej. Mouku zašleháme zlehka ručně metličkou nebo šlehačem na nejnižší stupeň.
Pečeme při 180°C.
Vychladlý korpus rozřízneme, plát potřeme meruňkovou marmeládou, na to navrstvíme pudink (uvařený podle návodu) a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Poklademe ovocem a přelijeme trochu zchladlým želé (připraveným podle návodu).
Dort necháme dobře vychladit v ledničce, můžeme zdobit šlehačkou.