BUBLINKOVÁ ROLÁDA
5 vajec
80 g moučkového cukru
30 g Freee směs bílá bez lepku
20 g kakaa
špetka soli
Na krém:
250 g mascarpone
200 g tučného tvarohu
200 ml smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
několik kapek vanilkového extraktu
1 lžička citrónové kůry
Z bílků se špetkou soli vyšleháme za postupného přidávání cukru tuhý sníh.
Po jednom zašleháme žloutky a nakonec vmícháme prosátou mouku s kakaem.
Těsto rozetřeme na pečicí papír a dáme do trouby předehřáté na 220° (cca 7 minut).
Hotovou roládu si sundáme z plechu, necháme ji chvilku zchladnout a zarolujeme,
aby získala budoucí tvar rolády a dobře se nám rolovala (můžeme si ji zarolovat přes utěrku).
V robotu si vyšleháme tvaroh a mascarpone s moučkovým cukrem. Když je cukr dobře zašlehaný,
přidáme smetanu ke šlehání a šleháme do tuhého krému. Nakonec přidáme vanilkový extrakt a citrónovou kůru.
Hotovou roládu si zase rozbalíme, potřeme krémem. Na bublinkový efekt stačí potřít kousek bublinkové fólie rozpuštěnou čokoládou,
roládu do ní zabalit a po ztuhnutí zase jednoduše sloupnout.
(Jen si tu fólii musíte schovat, aby Vám ji dítko nevylupalo)
….
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách: naskokvkuchyni