MINI ROLLS
Přísady (roláda):
3 vejce
48 g moučkového cukru
18 g Freee Směsi bílé bez lepku
12 g kakaa
špetička soli
máslo na potření pečicího papíru
plech o rozměrech cca 32 x 40 cm
Postup:
Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, po lžících zašleháme cukr. Do hotového pevného sněhu zašleháme po jednom žloutky. Prosáté kakao s moukou vmícháme stěrkou.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na pečicí papír potřený máslem a dáme péct na 180 °C asi 8 minut.
Náplň:
250 g mascarpone
100 g smetany ke šlehání
80 g medu
(Všechny suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu; společně je vyšleháme.)
Roládu rozřízneme na poloviny (16 x 40 cm), naneseme krém a srolujeme. Na druhý den jsem je nakrájela na šesticentimetrové kousky, každý namočila do rozpuštěné čokolády.
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách:
https://www.naskokvkuchyni.cz/recept-kakaova-rolada-s-ce
https://glutenfreecuppatea.co.uk/.../my-gluten-free.../