POMERANČOVÁ ROLÁDA
Přísady:
5 vajec
40 g Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku
30 g cukru krupice
20 g vanilkového cukru
1 PL oleje
1/2 KL pomerančové kůry Dr. Oetker
oranžová potravinová barva
Krém:
250 g mascarpone
60 g medu
100 g smetany ke šlehání 33%
2 KL pomerančové pasty
pomerančová marmeláda na promazání
Postup:
Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, po jednom zašleháme žloutky (na nejnižší otáčky), olej, a nakonec vmícháme prosátou mouku.
Pečeme na 170 °C asi 10 minut (kontrola špejlí).
Mascarpone promícháme s medem, přilijeme smetanu a pomerančovou pastu a krátce prošleháme. Suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu!
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách nejrecepty.cz.