Freee Doves Farm


DOV CUPCAKES SE SKOICOVM KRMEM 1

 

DÝŇOVÉ CUPCAKES SE SKOŘICOVÝM KRÉMEM

Přísady (těsto):
125 ml Freee Samokypřící směsi bílé bez lepku (cca 100 g)
125 ml polohrubé kukuřičné mouky (cca 75 g)
1 KL kypřicího prášku do pečiva (dala jsem 3 g)
1/2 KL jedlé sody
špetka soli
1 KL mleté skořice
1/2 KL mletého zázvoru
1/4 KL muškátového oříšku
(já místo zázvoru a muškátového oříšku dala 1 KL perníkového koření)
250 ml dýňového pyré (cca 250 g)
250 ml cukru (dala jsem 70 g kokosového a 110 g třtinového)
125 ml rostlinného oleje
2 vejce
1 KL vanilkového extraktu
125 ml jemně sekaných vlašských ořechů (cca 70 g)

Skořicový krém:
400 g smetanového bílého jogurtu (NE SELSKÝ JOGURT HOLLANDIA) nebo zakysané smetany – obojí s vyšším obsahem tuku!
230 g smetany ke šlehání 40 % Kunín
3 PL cukru krupice
1/2 KL mleté skořice

Postup:
Připravíme si dýňové pyré (lze i den předem). Očištěnou a nakrájenou dýni uvaříme v páře do měkka, pak rozmixujeme na pyré a necháme vychladnout.
Formu na muffinky vyložíme papírovými košíčky, troubu předehřejeme na 170 stupňů.
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a koření. Dáme stranou.
Ve větší míse smícháme dýňové pyré, cukr, olej, vejce a vanilku. Dobře prošleháme. Přidáme prosátou mouku s kořením a promícháme do hladkého těsta. Nakonec přisypeme ořechy.
Těsto rozdělíme do 12 košíčků a dáme péct na 22–25 minut. Po upečení necháme pár minut vychladnout ve formě, pak opatrně přendáme na mřížku.

Krém:
Jogurt nebo zakysanou smetanu (s vyšším obsahem tuku!) necháme vykapat v plátnu nebo v kávovém filtru. Můžeme nechat přes noc v lednici, ale stačit bude i pár hodin. Po odkapání by mělo zbýt cca 220 g. Smetanu (nejlépe 40 %) vyšleháme společně s cukrem a skořicí do tuha.
Vyšlehanou smetanu opatrně vmícháme do jogurtu. Krém pomocí zdobícího sáčku naneseme na cupcakes a ozdobíme.

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách vikendovepeceni.cz.