Freee Doves Farm


VESTKOV MUFFINY S DROBENKOU 2

 

ŠVESTKOVÉ MUFFINY S DROBENKOU

Přísady (na 12 muffinů):
160 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
40 g mandlové mouky
(nebo 200 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku)
100 g třtinového cukru
90 ml rostlinného oleje
120 ml zakysané smetany (cca 130 g)
2 vejce
1 vanilkový cukr
4 g kypřícího prášku do pečiva
1 KL mleté skořice
1 PL rumu
špetka soli
6 švestek

Postup:
V míse smícháme suché suroviny.
V další míse metličkou prošleháme vejce s oběma cukry (já to asi po dvou minutách vzdala a vzala si ruční šlehač). Přidáme suché suroviny, vmícháme olej, zakysanou smetanu, rum a mletou skořici (všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu).
Asi 2/3 těsta rozdělíme do muffinových košíčků, přidáme nakrájené švestky a zalijeme zbytkem těsta.

Drobenka:
35 g studeného másla
10 g cukru krupice
20 g domácího perníku na strouhání
20 g bezlepkových sušenek
1 KL mleté skořice

Muffiny dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut.
Po vytažení z trouby ihned polijeme rozpuštěným máslem (50 g) a rumem (2 PL).

 

Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.