DÝŇOVÉ MUFFINY S OŘECHOVOU DROBENKOU
Přísady:
250 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
3 g kypřícího prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
1/2 KL soli
190 g třtinového cukru
70 g sekaných pekanových (vlašských) ořechů
1/4 KL muškatového oříšku
1 a 1/2 KL mleté skořice
Všechny suché ingredience smícháme ve velké míse a dáme stranou.
Dále budeme potřebovat:
2 velká vejce
250 g dýňového pyré
120 ml rostlinného oleje
Vejce, pyré a olej prošleháme metličkou. Stěrkou vmícháme suché ingredience.
Drobenka:
50 g jemně mletých vlašských ořechů
80 g třtinového cukru
1 KL mleté skořice
45 g změklého másla
35 g strouhaného bezl. perníku (recept na perník najdete v záložce Recepty/Pečivo)
20 g kokosové mouky
Postup:
Lžící naplníme muffinové košíčky, těsto posypeme drobenkou.
Dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 25 minut. (Špejlí zkontrolujeme, zda je těsto upečené.)
Ihned po vytažení z trouby polijeme rozpuštěným máslem s rumem (dala jsem 15 g másla a 1 PL rumu a bylo toho málo).
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.