GHOST CUPCAKES
Přísady (na 12 až 18 muffinů):
180 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
150 g Freee Směs bílá bez lepku
160 g cukru krupice
36 g holandského kakaa
1 KL kypřícího prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
1/2 KL soli
85 g másla
120 g nasekané hořké čokolády
300 ml podmáslí/zakysané smetany/jogurtu
1 vejce
1 KL vanilkového extraktu (skvělý je od Grešíka)
Na duchy:
lízátka
fondán
černá potravinová barva Dr. Oetker
Fondán rozválíme a vykrájíme kolečka. Kolečkem překryjeme lízátko, které pak zapíchneme do cupcaku. Černou potravinovou barvou namalujeme "duchovi" oči.
Fondán rozválíme a vykrájíme kolečka. Kolečkem překryjeme lízátko, které pak zapíchneme do cupcaku. Černou potravinovou barvou namalujeme "duchovi" oči.
Postup:
Ve větší míse smícháme mouky, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
Ve vodní lázni/mikrovlnce rozpustíme máslo a 60 g čokolády.
V další míse rozšleháme metličkou vejce, podmáslí a vanilkový extrakt.
V suché směsi uděláme důlek, nalijeme podmáslí a čokoládu, lehce promícháme (ne do hladka) a nakonec vmícháme zbylých 60 g čokoládu.
Pečeme na 190° C cca 14 až 18 minut (nepřepéct).
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové.