MRAMOROVÝ CHLEBÍČEK Z PODMÁSLÍ
Přísady:
4 vejce (zvlášť bílky a žloutky)
200 g šlehaného podmáslí (v případě alergie na mléčnou složku použijte rostlinný jogurt nebo smetanu vyšlehanou s rostlinným mlékem)
180 g cukru krystal (220 g nebo kokosového cukru)
100 g oleje
2 balíčky vanilkového cukru
400 g Freee Samokypřící směs bílá bez lepku
3 lžíce kakaa (přidáme do poloviny těsta)
čokoládová poleva
Postup:
Nejprve si vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Žloutky, podmáslí, olej, vanilkový cukr a mouku vyšleháme. Tuhý sníh opatrně smícháme se žloutkovou směsí. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme 3 lžíce kakaa. Nachystáme si chlebíčkovou formu (30 x 12 cm), vyložíme si jí pečícím papírem. Střídavě lijeme do formy světlé a tmavé těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C. Zkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí a vpich nezacelí, pokud nezacelí a nelepí je chlebíček hotový.
Chlebíček můžeme polít čokoládovou polevou a ozdobit dle fantazie.
Za recept děkujeme paní Vladěně Halatové.