Freee Doves Farm


mechov cupcakes2

MECHOVÉ CUPCAKES

Na těsto:
250 g baby špenátu
50 g kopřiv
50 g máty
170 g cukru krupice
100 g vajec
160 g rostlinného oleje
60 g bílého jogurtu
šťáva a kůra z jedné limetky
300 g Freee směs bílá bez lepku 
12 g kypřicího prášku do pečiva
1 g soli

Na náplň:
300 g žervé 
150 g másla
100 g moučkového cukru
10 g limetkové šťávy
kůra z jedné limetky

Do mixéru navážíme všechny ingredience kromě mouky a kypřícího prášku a rozmixujeme dohladka.
Přendáme do mísy, na tuto hmotu prosejeme mouku s kypřícím práškem a stěrkou zamícháme dohladka.
Rozdělíme do 12 košíčků a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C. Upečené cupcaky necháme vychladnout,
3 z nich vyjmeme z papíru a najemno rozdrobíme.
Náplň: Žervé, cukr, limetkovou šťávu a kůru rozmícháme dohladka a postupně přidáváme rozpuštěné a napůl vychladlé máslo.
Metlou vyšleháme do hladkého krému. Krém naneseme pomocí sáčku s hladkou trubičkou na povrch upečených a vychladlých
cupcaků a paletovým nožem urovnáme do tvaru polokoule.
Ozdobíme rozdrobeným korpusem, čerstvým ovocem něbo třeba cukrovými květy.

 ….


Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách: Peče celá země