BÁBOVKA S MASCARPONE
4 velká vejce
180 až 200 g cukru krupice
80 ml rostlinného oleje
125 g bílého jogurtu
250 g mascarpone
250 g Freee samokypřící směs bílá
10 g kypřicího prášku do pečiva
špetka soli
citrónová kůra
vanilková pasta Dr. Oetker
Postup:
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Při nižších otáčkách zašleháme olej, jogurt a mascarpone.
Přidáme (podle chuti) citrónovou kůru a vanilkovou pastu. Nakonec vmícháme mouku se solí a kypřicím práškem.
Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180° C asi 35 až 40 minut (záleží na velikosti formy, pro jistotu zkontrolujeme špejlí).
….
Za recept děkujeme paní Milušce Jakšové, která se inspirovala na stránkách: Vikendovepeceni.cz